Användning forts. och mjukvara

Datorn kommer förutom med rejält tilltagna specifikationer, tillsammans med ett batteri på 87 wattimmar. Vi kan på en gång säga att vi inte räknade med bra batteritid i datorn, men det är nog bättre än vad vi väntat oss.

Battery_reader

Vid Reader’s Test får datorn strax över fyra timmars batteritid, medan vid videouppspelning ser vi ungefär tre timmar. Det här är inte på något sett bra siffror, men med tanke på datorns fokus får de i alla fall anses vara acceptabla.

Super RAID in action

GT70 kommer med både en mekanisk hårddisk (500 GB, 7 200 RPM) och inget mindre än två SSD-enheter i RAID 0-konfiguration, eller vad MSI valt att kalla Super RAID. SSD-enheterna kommer från SanDisks U100-serie, vilket är relativt billiga modeller byggda för mSATA-standarden. De utlovar läshastigheter på runt 800 MB/s, och skrivhastigheter på runt 400 MB/s.

Annons

CDM_Sequential

MSI faller något kort om vad de utlovat, men det är utan tvivel de bästa resultaten som nått testlabbet och får anses vara riktigt bra.

CDM_4K

Vid hantering av mindre filer är resultaten inte riktigt lika bra. Vi tror inte att detta kommer märkas av hos slutanvändare, men siffrorna är markant mycket lägre än vid sekventiell skrivning och läsning. Super RAID är tydligt anpassat för syntetiska tester och höga siffror före annat.

PCMark7

Den fyrkärniga Ivy Bridge-processorn tillsammans med ett GTX 670M och MSI:s Super RAID resulterar i minst sagt väldigt höga siffror i PCMark 7.

Bloatware

Antalet förinstallerade program håller sig på mycket bra nivåer, dock är det vi har i hand ett ingenjörsexemplar. Mjukvara skiljer sig från land till land beroende på var datorn ska säljas, så vi kan tyvärr inte dra någon slutsats utifrån denna lista.

Annons


Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Henrik BerntssonJacob HugossonMean MachineDravondAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Ö
Gäst
Niklas Ö

Ser ut som en trevlig spel-laptop:D
Men dåligt med TN-panel på en dator för dom pengarna.. 😡

Anton Karmehed
Admin

Rätt häftigt att se sådan här prestanda i en ”bärbar”. Men det blir ju jäkligt dyrt väldigt snabbt och som Niklas påpekar bör man kunna få in en trevligare skärmpanel i en så pass påkostad modell kan man tycka.
Får bara hoppas att IPS-panelerna verkligen får fäste även på den bärbara marknaden. 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

GT70 kommer finnas tillgänglig från och med cirkus 12000:- och uppåt. Just det här utförandet kommer landa på 19990:- (riktpris), just för att man får med SuperRAID och extra allt. Alla modeller kommer duga till full-out-gaming, frågan är hur länge man orkar vänta på banorna som laddas. 🙂

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Jacob Hugosson”]Det var exakt sådana uppgifter jag försökte klämma ur dig innan jag färdigställde testet, då jag inte var riktigt nöjd med prissättningen på modellen jag fick hem 😉 Vad kommer skilja i de billigare modellerna förutom avsaknaden av Super RAID/SSD? Kommer vi få se någon skillnad på processor, RAM och grafikkort också med så mycket lägre priser (12 000 kr)?[/quote] ”A rig built to match our review unit will set prospective buyers back a cool $2,000, netting them an Ivy Bridge Core i7-3610QM processor clocked at 2.3GHz; an NVIDIA GeForce GTX 670M with 3GB of GDDR5; dual 64GB… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Alla modeller kommer med samma CPU och GPU. Det enda som kommer skilja är RAM, HDD och ODD.

Henrik Berntsson
Admin

Dynaudio.. Kul att lite highend märken hittar in i datorvärlden. Hade gärna sett lite mer högkvalitativa datorhögtalare på marknaden