Insidan och uppgraderingsmöjligheter

MSI GT70 är mycket enkel att öppna, då allt som krävs är den obligatoriska stjärnmejseln en verktygslådor bör ha.

Inside_1

Här ser vi hjärtat i datorn, och värt att notera syns bara två RAM-minnen till trots att datorn kommer med fyra. En kvalificerad gissning är att de andra två gömmer sig på moderkortets baksida, vilket komplicerar det vid uppgradering. Men vi känner oss relativt säkra i att 16 GB borde räcka och bli över till de allra flesta där ute.

Inside_2

Vi ser samma WD5000BPKT från Western Digital som i deras GE620DX, som vi redan konstaterat är den snabbaste hårddisk vi stött på i en bärbar dator. Vad som kanske intresserar våra läsare mest är MSI:s Super Raid-lösning.

Inside_3

De båda SanDisk SSD U100 som vardera ligger på 64 GB, bygger på mSATA-standarden och bör därför kunna bytas ut mot valfria SSD-enheter som använder sig av gränssnittet. Vi är osäkra om Super RAID fungerar med andra enheter än de MSI skeppar datorn med, men det finns i alla fall utrymme och montering för längre stickor.

Annons

Inside_4

Med tanke på att det är Intels senaste Ivy Bridge-processor som gömmer sig under kylningen, försökte vi ta bort den för att ta en nakenbild på kärnan. Tyvärr var det här lättare sagt än gjort, och då vi inte ville riskera att ha sönder datorn får ni nöja er med den här bilden.

I teorin ska det räcka att skruva loss fläkten, samt de tre skruvarna som spänner fast kylningen runt processorn för den som kan vara i uppgraderingstankarna framöver. Processorn är i alla fall av typen PGA, vilket innebär att den inte sitter fastlödd på moderkortet, så det borde inte vara några svårigheter för den händige att byta ut den.

VARNING! Att öppna en dator, och byta ut komponenter sker helt på egen risk och kan bryta dess garanti. Vi i redaktionen rekommendrar att ni frågar tillverkaren om det här är någonting slutanvändare får göra på egen hand. NordicHardware tar inte ansvar för förstörd utrustning som uppkommit på grund av innehållet på denna sida.

Annons
Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Henrik BerntssonJacob HugossonMean MachineDravondAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Ö
Gäst
Niklas Ö

Ser ut som en trevlig spel-laptop:D
Men dåligt med TN-panel på en dator för dom pengarna.. 😡

Anton Karmehed
Admin

Rätt häftigt att se sådan här prestanda i en ”bärbar”. Men det blir ju jäkligt dyrt väldigt snabbt och som Niklas påpekar bör man kunna få in en trevligare skärmpanel i en så pass påkostad modell kan man tycka.
Får bara hoppas att IPS-panelerna verkligen får fäste även på den bärbara marknaden. 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

GT70 kommer finnas tillgänglig från och med cirkus 12000:- och uppåt. Just det här utförandet kommer landa på 19990:- (riktpris), just för att man får med SuperRAID och extra allt. Alla modeller kommer duga till full-out-gaming, frågan är hur länge man orkar vänta på banorna som laddas. 🙂

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Jacob Hugosson”]Det var exakt sådana uppgifter jag försökte klämma ur dig innan jag färdigställde testet, då jag inte var riktigt nöjd med prissättningen på modellen jag fick hem 😉 Vad kommer skilja i de billigare modellerna förutom avsaknaden av Super RAID/SSD? Kommer vi få se någon skillnad på processor, RAM och grafikkort också med så mycket lägre priser (12 000 kr)?[/quote] ”A rig built to match our review unit will set prospective buyers back a cool $2,000, netting them an Ivy Bridge Core i7-3610QM processor clocked at 2.3GHz; an NVIDIA GeForce GTX 670M with 3GB of GDDR5; dual 64GB… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Alla modeller kommer med samma CPU och GPU. Det enda som kommer skilja är RAM, HDD och ODD.

Henrik Berntsson
Admin

Dynaudio.. Kul att lite highend märken hittar in i datorvärlden. Hade gärna sett lite mer högkvalitativa datorhögtalare på marknaden