Design och byggkvalitet

Utseendemässigt skiljer sig telefonerna mycket och det är bra att tillverkarna satsar lite på utseende även i de lägre prisklasserna. Honor och Blade II är till största del plast medan Motoluxe har ett aluminiumhölje med en tunn gummiyta för att ge friktion så man inte tappar greppet men som även ger telefonen en lite mer premiumkänsla jämfört med den glansiga plasten. Genom att titta på bilden ser man även på direkten att Motorola har använt ytan bäst då en 4 tums skärm har fått plats på en yta som inte är mycket större än Blade II vilket är lite udda med tanke på hur dåliga Motorola har varit på att utnyttja yta på sina dyrare telefoner.

Alla tre är utrustade med notifikationslampor; medan Blade II och Honor har placerat sina högst upp på telefonen har Motoluxe sin längst ner i hörnet, den är även bra mycket större och ger därför ett starkare ljus som gör det lättare att se det på långt håll. Unikt för Motoluxe är även att det är den enda av dem tre som har en kameraknapp.

På baksidan finner vi kamerorna med LED-blixt, högtalare och även en löstagbar baksida. På Motoluxe och Blade II är det en lucka medan Honor har en helt löstagbar baksida vilket ger en fördel när det kommer till utseende men ofta en nackdel när det kommer till stabilitet och tyvärr knakar den mest av telefonerna när vi handskas lite hårdhänt med den.

Motorolan är den tunnaste men har ingen form som ger illusionen av tunnhet: tittar vi på bilden ser det ut som Honor är den tunnaste telefonen. Vänder vi blick till högtalaruttag och av/på-knapp så sitter de på toppen på alla enheter. Blade II och Motoluxe har volymknapp på höger sida till skillnad från Honor som har den på vänstra sidan vilket kan tyckas vara opraktiskt för högerhänta, men det är nog mestadels en vanesak.

Blade II kör som föregångaren med fysiska knappar medan Honor och Motoluxe kör på kapacitiva. På fronten har de alla även en kamera för videoinspelning.

knappsats_honor

Vi anser att Motoluxe har den bästa byggkvaliteten då de har utnyttjat ytan bäst för att ge en liten telefon som samtidigt har en stor skärm. Den knakar även minst och har mer premiumkänsla tack vare aluminiumhöljet. Att det även finns en dedikerad kameraknapp är ett stort plus. När det kommer till det andra två är det lite svårare, Blade II ligger bättre i handen men har hårdvaruknappar som känns lite lösa medan Honor har ett hölje som inte sitter så bra som man hade hoppats och det gör att vi får ge andraplatsen till Blade II.

Vinnare: Motorola Motoluxe

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Ante42LK765Anton KarmehedVoineWågandch931 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.

go tjej
Gäst
go tjej

[quote name=”Swedish Berserk”]Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.[/quote]
1930mah batteri, jag klagar inte. 😆

Marquzz
Medlem
Marquzz

Undrar om Apple kommer stämma Huawei nu, Honor är ju extremt lik Iphone 4/4S måste jag säga.

Jacob Hugosson
Medlem

Honor verkar ju vara en väldigt vettig lur, för det priset är det mycket batteritid i en smartphone.

Motvikt
Gäst
Motvikt

Xperia sola är ett bättre val imo. Xperia Ray och neo v också för den delen

Bengt39
Gäst

Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.

Silenz
Medlem
Silenz

Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Bengt39″]Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.[/quote]
Ja Felix har gjort ett riktigt bra jobb och som du säger Bengt räcker nog lurar i denna prisklassen för många användare, många ska kanske inte ens köpa dyrare modeller egentligen. 🙂

[quote name=”silenz”]Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda :)[/quote]
Det skulle klart vara intressant, kanske kan vara värt en kort blänkare i efterhand. Dock svårt att ta med i beaktning i testet mer än vi gjort redan där telefonen just fått ros för sina kommande uppdateringar. 🙂

andch931
Gäst
andch931

Mycket intressant test då jag precis var på väg att välja en smartphone som håller måttet utan att kosta mig förmycket. Huawei Honor ser ju mycket bra ut och det passar mig om batteritiden är vad som utlovas i detta test. Någon som har Honor?

VoineWåg
Gäst
VoineWåg

Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde att… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”VoineWåg”]Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde… Läs hela »

LK765
Gäst
LK765

Jag köpte en Blade I kring jul 2010 för en tuselapp, och mer teknik för pengarna lär jag nog aldrig få. Att de idag tar nästan dubbelt så mycket för en måttligt upphottad II-a, är nog en dålig idé om man vill ta marknadsandelar.

Jag fick nyligen en Galaxy 2S och egentligen är fördelarna mycket små jämfört med min gamla Blade, inte alls i paritet med prisskillnaden.

Ante42
Gäst
Ante42

En Xperia Arc S för 2500:- tycker jag också borde platsa i den här testen. Skulle tro att den skulle stå sig väl.