Mjukvara och användarvänlighet

Alla tre kör Android 2.3 från lådan och därför blir optimering av hårdvaran viktig. För att lättare beskriva flytet har vi ett litet klipp nedan.

Blade II presterar väldigt bra med tanke på att hårdvaran har ett par år på nacken. Att Honor skulle ha bra flyt hade vi förväntat oss då den hårdvarumässigt ligger på en hög nivå. Något som vi däremot inte hade trott var att Motoluxe skulle prestera så fruktansvärt dåligt, processorn må vara klockad till en lägre hastighet men det här är katastrofalt för en telefon i den prisklassen. Flytet blir bättre om man byter launcher men pinch-to-zoom är fortfarande seg även om vi byter webbläsare. Det tråkiga med att det flyter så dåligt är att Motoluxe annars har en välutvecklad mjukvara, att komma åt program genom att dra ner notifikationsfältet är något som vi saknar på många telefoner och är en bra mycket smartare lösning än den separata knapp som HTC har på sina flaggskepp.

Huawei Honor – Motorola Motoluxe

På grund av att ZTE Blade II inte har möjlighet att ta screenshots utan root så har vi bara bilder från Honor och Motoluxe.

Blade II har valt att använda ett gränssnitt som är mer likt standardversionen av android vilket även borde betyda att det ska komma uppdateringar fortare, tyvärr gör det inte det då ZTE ännu inte har beslutat om Blade II ska få några framtida uppdateringar. Huawei har å andra sagt att Honor ska få ICS trots att den har en egen design som närmast påminner om touchwiz. Motorola har inte heller nämnt något om ICS till Motoluxe, och den telefonen är i störst behov av bättre flyt då den i nuläget är på gränsen till oanvändbar. Vi får hoppas att både ZTE och Motorola tar sina förnuft till fånga och fortsätter jobba med att förbättra för användarna.

När det kommer till användarvänlighet så får alla telefoner godkänt. Det är enkelt att komma igång och genvägarna är strategiskt placerade för att göra det enkelt för nya användare att komma åt de användbara funktionerna – det är egentligen bara snabb åtkomst till musikspelaren som saknas.

Tittar vi på tangenborden och hur enkelt det är att skriva så tjänar Honor och Motoluxe mycket på att de har större skärmar, ZTE har vägt upp för den mindre skärmen genom att skicka med swype-tangentbordet som gör det mycket lättare att skriva. Tyvärr lider både Motolux och Blade II av att det går lite segt ibland vilket resulterar i att samma bokstavs skrivs in flera gången.

Det är synd att det är så få applikationer som följer med, vi saknar att inte se Motorola Smart Actions på Motoluxe. När det kommer till galleri, musikspelare och kamera så är det Androids version som gäller vilket gör att de smälter in lite för mycket med varandra. Huawei Honor står ut mest med DLNA för att komma åt material via datorn, den fungerar riktigt bra och vi har inga problem med att vissa filer inte dyker upp.

Test – Webbläsare Huawei Honor ZTE Blade II Motorola Motoluxe
Sunspider 2245ms 3537ms 6757ms
Browsermark 79531 61868 32947

Att Motoluxe får sådanna urusla resultat tyder på att det är något allvarligt fel med mjukvaran då vi inte har sett något liknande sen Android 1.6.

Med de tester vi kört och den åsikt vi fått från dagligt användande så är det ingen tvekan om vilken telefon som förtjänar förstaplatsen.

Vinnare: Huawei Honor

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Ante42LK765Anton KarmehedVoineWågandch931 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.

go tjej
Gäst
go tjej

[quote name=”Swedish Berserk”]Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.[/quote]
1930mah batteri, jag klagar inte. 😆

Marquzz
Medlem
Marquzz

Undrar om Apple kommer stämma Huawei nu, Honor är ju extremt lik Iphone 4/4S måste jag säga.

Jacob Hugosson
Medlem

Honor verkar ju vara en väldigt vettig lur, för det priset är det mycket batteritid i en smartphone.

Motvikt
Gäst
Motvikt

Xperia sola är ett bättre val imo. Xperia Ray och neo v också för den delen

Bengt39
Gäst

Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.

Silenz
Medlem
Silenz

Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Bengt39″]Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.[/quote]
Ja Felix har gjort ett riktigt bra jobb och som du säger Bengt räcker nog lurar i denna prisklassen för många användare, många ska kanske inte ens köpa dyrare modeller egentligen. 🙂

[quote name=”silenz”]Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda :)[/quote]
Det skulle klart vara intressant, kanske kan vara värt en kort blänkare i efterhand. Dock svårt att ta med i beaktning i testet mer än vi gjort redan där telefonen just fått ros för sina kommande uppdateringar. 🙂

andch931
Gäst
andch931

Mycket intressant test då jag precis var på väg att välja en smartphone som håller måttet utan att kosta mig förmycket. Huawei Honor ser ju mycket bra ut och det passar mig om batteritiden är vad som utlovas i detta test. Någon som har Honor?

VoineWåg
Gäst
VoineWåg

Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde att… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”VoineWåg”]Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde… Läs hela »

LK765
Gäst
LK765

Jag köpte en Blade I kring jul 2010 för en tuselapp, och mer teknik för pengarna lär jag nog aldrig få. Att de idag tar nästan dubbelt så mycket för en måttligt upphottad II-a, är nog en dålig idé om man vill ta marknadsandelar.

Jag fick nyligen en Galaxy 2S och egentligen är fördelarna mycket små jämfört med min gamla Blade, inte alls i paritet med prisskillnaden.

Ante42
Gäst
Ante42

En Xperia Arc S för 2500:- tycker jag också borde platsa i den här testen. Skulle tro att den skulle stå sig väl.