Prestanda

Huawei Honor är utrustad med den senaste enkärniga processorn från Qualcomm, MSM8255 som vi även hittar i Sony Xperia Arc S, Nokia Lumia 800 och HTC Titan II. Den är kanske inte den mest kraftfulla processorn och grafikretsen Adreno 205 har ett par år på nacken, men den är tillräckligt snabb för att klara vardagslivet.

Blade II och Motoluxe har istället MSM8227 som inte är lika kraftfull. Den är mest lik den processor vi finner i Nexus One, fast byggd med en lite annorlunda arkitektur och på 45nm istället för 65. De har däremot samma grafikkrets, Adreno 200.

Bara för att telefonerna inte har den senaste hårdvaran betyder inte det att vi inte kan köra våra standardtest för att mäta prestanda. Huawei Honor är den favorit inför testerna då den har en kraftfullare processor såväl som grafikkrets och vi tror inte att Blade II eller Motoluxe kommer kunna mäta sig med den. Det som istället blir intressant är att se hur mycket det skiljer.

Test – CPU Huawei Honor ZTE Blade II Motorola Motoluxe
System benchmark 3787 3011 2480
Linpack single threaded 54,686 25,274 20,741
Benchmark Pi 733ms 1092 1317ms

System benchmark är det test som mäter flest områden och ger därför en tydlig bild över hur bra telefoner presterar överlag. Det märks tydligt att Huawei Honor som har en nyare arkitektur men även en högre klockhastighet på processor prestrerar bättre än motståndet. Tittar vi bara på CPU och GPU så drar den ifrån ordentligt.

Test – GPU Huawei Honor ZTE Blade II Motorola Motoluxe
GL Taiji 16,4 fps 6,09 fps 5,79 fps
GL Egypt 2.1 off screen 19 fps 11 fps 11 fps
GL PRO 2-1 off screen 17 fpps 7 fps 8 fps
Nenamark 1 52,1 fps 46,0fps 42,3 fps
Nenamark 2 30,1 fps 19,1 fps 18,7 fps
Electopia 19,85 fps 12,63 12,64 fps

Huawei Honor imponerar även på grafikdelen och kan i standardupplösningen även mäta sig med de dyrare telefonerna från förra året såsom Motorola RAZR och HTC Sensation.

Med de resultat vi fått är det ingen tvekan om att Huawei Honor är kraftfullast av dem vilket även märks om vi testar några av de mer krävande spelen på Google Play, Blade II och Motoluxe har svårt att hänga med och det blir mycket lagg i de krävande sekvenserna.

Vinnare: Huawei Honor

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Ante42LK765Anton KarmehedVoineWågandch931 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.

go tjej
Gäst
go tjej

[quote name=”Swedish Berserk”]Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.[/quote]
1930mah batteri, jag klagar inte. 😆

Marquzz
Medlem
Marquzz

Undrar om Apple kommer stämma Huawei nu, Honor är ju extremt lik Iphone 4/4S måste jag säga.

Jacob Hugosson
Medlem

Honor verkar ju vara en väldigt vettig lur, för det priset är det mycket batteritid i en smartphone.

Motvikt
Gäst
Motvikt

Xperia sola är ett bättre val imo. Xperia Ray och neo v också för den delen

Bengt39
Gäst

Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.

Silenz
Medlem
Silenz

Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Bengt39″]Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.[/quote]
Ja Felix har gjort ett riktigt bra jobb och som du säger Bengt räcker nog lurar i denna prisklassen för många användare, många ska kanske inte ens köpa dyrare modeller egentligen. 🙂

[quote name=”silenz”]Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda :)[/quote]
Det skulle klart vara intressant, kanske kan vara värt en kort blänkare i efterhand. Dock svårt att ta med i beaktning i testet mer än vi gjort redan där telefonen just fått ros för sina kommande uppdateringar. 🙂

andch931
Gäst
andch931

Mycket intressant test då jag precis var på väg att välja en smartphone som håller måttet utan att kosta mig förmycket. Huawei Honor ser ju mycket bra ut och det passar mig om batteritiden är vad som utlovas i detta test. Någon som har Honor?

VoineWåg
Gäst
VoineWåg

Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde att… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”VoineWåg”]Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde… Läs hela »

LK765
Gäst
LK765

Jag köpte en Blade I kring jul 2010 för en tuselapp, och mer teknik för pengarna lär jag nog aldrig få. Att de idag tar nästan dubbelt så mycket för en måttligt upphottad II-a, är nog en dålig idé om man vill ta marknadsandelar.

Jag fick nyligen en Galaxy 2S och egentligen är fördelarna mycket små jämfört med min gamla Blade, inte alls i paritet med prisskillnaden.

Ante42
Gäst
Ante42

En Xperia Arc S för 2500:- tycker jag också borde platsa i den här testen. Skulle tro att den skulle stå sig väl.