Testresultat: NHSB & PCMark7

Som vanligt så har vi testat enheten i vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enhetens prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur dessa enheter presterar jämfört med de vi testat tidigare.

Vi kommer primärt att titta på hur Ultra plus presterar jämfört med sina närmaste konkurrenter. Dessa är bland annat Samsungs 840 250GB, Crucial M4 256GB och de flesta Sandforce-enheterna med 240 gigabyte.

Först ut så har vi vårt Game-test från vår egen svit med tester. Nordichardware storage benchmark är ett trace-baserat test som spelar upp ett förinspelat scenario. Resultatet är ett medelvärde baserat på hur mycket data som flyttas under testet delat med tiden som testet tar att köra. I just det här testet så har vi spelat in över fyra timmar med spelande i bland annat Diablo 3, Battlefield 3. Mass Effect 3 och Skyrim.

Ultra plus visar sig vara riktigt kvick i vårt speltest och presterar bättre än Sandberget med 240GB-enheter. Den är också snabbare än Samsung 840 250GB, Crucial M4 256GB och Plextor M5S 256GB. Det är väldigt små marginaler som skiljer enheterna åt men detta tyder på att Ultra plus presterar bra med sekventiell läsning vid låg QD.

Vi går raskt vidare till vårt Office-test. Här har vi istället spela in flera dagars intensivt arbete med Microsofts Office-program. Det handlar i första hand om Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Adobe Reader X och Mozilla Firefox.

Det här testet är mer inriktat på slumpmässig läsning än det förra testet. Detta gör att Ultra plus tappar försprånget jämfört med Sandberget. Den behåller dock ett litet försprång mot Samsung 840 250GB och Crucial M4 256GB.

Det sista testet i Nordichardware Storage Benchmark är vårt överlägset tyngsta och mest krävande test. Testet består av dataöverföringar på över 175 gigabyte. Scenariot är baserat på redigering av film med hjälp av Adobe Creative Suite CS4. Framförallt så är det After Effects, Premiere och Media Encoder. Detta test borde reflektera en tungt belastad workstation.

Precis som i förra testet så presterar Ultra Plus aningen lägre än Sandberget. I övrigt så är den aningen långsammare än Samsung 830 256GB. Övriga konkurrenter lyckas den faktiskt hålla bakom sig, om än knappt.

I Pcmark7 så är det väldigt tätt mellan enheterna. Detta är också ett test som gynnar sandforce-baserade enheter. Ultra plus hittar vi bland de övriga enheterna, tyvärr något längre ner i listan.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-Johan Marklund Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Johan Marklund
Gäst
Johan Marklund

Hej! Jag har en fråga/fundering, ni skriver – ”I vanlig ordning så är det skrivprestanda som blir lidande när kapaciteten hos enheten sjunker och inte helt oväntat så är det 256GB-modellen som vi kommer att testa idag. Vi räknar med att 128 och 64 gigabyte versionerna kommer att vara betydligt långsammare.”
Stämmer detta när det gäller denna modell. Jag tror inte det. Tror 128 gb varianten är typ lika snabb – men vore kul om ni kollade upp det. //Johan

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Johan Marklund”]Hej! Jag har en fråga/fundering, ni skriver – ”I vanlig ordning så är det skrivprestanda som blir lidande när kapaciteten hos enheten sjunker och inte helt oväntat så är det 256GB-modellen som vi kommer att testa idag. Vi räknar med att 128 och 64 gigabyte versionerna kommer att vara betydligt långsammare.”Stämmer detta när det gäller denna modell. Jag tror inte det. Tror 128 gb varianten är typ lika snabb – men vore kul om ni kollade upp det. //Johan[/quote] Hej Johan.Ja i alla fall som vi testat hittils så är 240/256GB modellerna alltid snabbare än sina 128/120GB småskiskonen.… Läs hela »