Prestanda

Vårt betygsystem är baserat på en rad olika tester som täcker lite olika scenario. På denna sidan kan du titta närmare på de resultat som står bakom betygen. Observera att betygen kan ändras vartefter vi testar nya SSD.

NHSB Client

Verkligen imponerande resultat både för 500 GB- och 1 TB-modellen i vårt Game test. Här är det primärt läsprestanda som genererar bra resultat och där har WD verkligen hittat rätt med sitt nya NAND-flash och firmware. I det lite tyngre Office-testet ser vi något sämre resultat men trots det är det bara några av de snabbaste enheterna som vi testat som lyckas ta sig förbi.

NHSB Workstation

För att helt sakna DRAM är WD Blue SN550 en riktigt snabb SSD. I dessa tester dominerar givetvis Intels Optane-enheter och de dyrare enheterna springer ifrån en aning. Även om det inte är några toppenresultat för WDs mellanklass-enhet, så är det klart godkänt även för den här typen av belastning.

Filetransfer

Inte helt oväntat ligger enheten riktigt bra till vid sekventiell läsprestanda. Skrivprestanda är dock betydligt sämre. Det beror primärt på den mindre SLC-cachen. I det här exemplet skriver vi 16GB data och de enheter som kan få plats med allting i sin SLC-cache kommer att prestera betydligt bättre. I vår överföringstest med 8GB presterar SN550 betydligt bättre.

Strömförbrukning

Under belastning är WDs nyare SSD några av de mest strömsnåla. I vila ser de nya enheterna ut att dra lite mer än tidigare. Tyvärr kan vi inte testa enheternas lägsta strömläge, då vårt testsystem inte tillåter det. Dessa resultat är därför så kallad ”active idle”.

Under belastning ser vi däremot att även SN550 drar väldigt lite ström. 500 GB-modellen ligger särskilt bra till. Det skulle kunna vara så att det primärt är NAND-kretsen som drar ström.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid