Test GTX1070: Blender

Blender är ett av världens mest populära verktyg för 3D-modellering, och med god anledning. Med öppen källkod kan alla ladda ner och använda det helt gratis, vare sig du använder Windows, GNU/Linux eller Mac. Förutom att modellera statiska objekt har Blender stöd för mängder av textureffekter, ray-tracing och fysiksimulering.

I vårt prestandatest låter vi Blender rendera ett referensprojekt från början till slut, varpå vi mäter den totala renderingstiden. I det här fallet använder vi inte GPU-acceleration, utan testet är helt CPU- och minnesorienterat.

blender_banner

Blender 
Typ3D-modellering, animering
PlattformWindows (X86/X64)
Mac (X64)
GNU/Linux (X86/X64)
UtvecklareBlender Foundation
LicensÖppen källkod (GNU GPL)
Hemsidahttps://www.blender.org/
TestarRendering av testprojekt. Resultat i sekunder.

Här ger sexkärniga 1600 ett mycket trevligt resultat i Blender i förhållande till sin prislapp, och slår såväl den dyrare i7-7700K som den snarlikt prissatta i5-7600K på fingrarna. Faktum är att avståndet upp till den dyrare Ryzen 5 1600X är mycket litet. Ryzen 5 1400 ligger i sin tur i nivå med Core i5-7600K.

18
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Carl HolmbergJBBengt-Arne JohanssonMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Varför bara 1080 och 720 upplösning? ingen vettig person i dagsläget tittar på så låga upplösningar när man bygger ny dator. Ska man åtminstone försöka vara framtidsäker så är det 4k som gäller, sedan är det rätt många av oss entusiaster som redan sitter på 4k.

Vet att systemet blir allt mindre CPU beroende när man höjer upplösningen men fortfarande extremt viktigt när man bedömer pris/prestanda för ett framtida system.

JB
Medlem
JB

Det viktiga är väl bara att det är lika för alla testade processorer. /jb

Morkul
Medlem
Morkul

Nej det är ju inte riktigt så. Två olika CPUs kan få helt olika resultat i olika upplösningar, framför allt är detta tydligt i 4k.

JB
Medlem
JB

Att iGPU skulle kunna påverka det kan jag ha förståelse för, men inte att diskreta kort skulle kunna påverka.

Skulle vara intressant att få läsa Carls kommentar angående detta. /jb

Morkul
Medlem
Morkul

Finns många exempel då detta här för att ta ett:
1080p:comment image

4K:comment image

Har som sagt sätt liknande resultat i många tester men vet inte hur pålitliga de är och vore därför bra om NH tittade på det eftersom man kan lite på dem.

JB
Medlem
JB

Hej Carl, ni skriver beträffande Minneskonfiguration att ”Varje processor ska köra den högsta minnesfrekvensen som det finns officiellt stöd för”, jag förstår fullkomligt det ställningstagandet.

MEN, det skulle vara intressant att komplettera prestandatestet med uppgift om hur effekten blir av RAM-OC. Jag skulle vilja föreslå att ni använder RAM med den maximala OC-hastigheten, och mäter av prestanda för de olika frekvenserna, alternativt enbart för den högsta, och kompletterar med denna (dessa) värden.

Av egen erfarenhet har jag noterat att särskilt Ryzen ger ett väldigt positivt gensvar på RAM-OC, mycket bättre än i-proccessorer. /jb

JB
Medlem
JB

När jag gnällde lite på Amd vid intrimmning av ett MSI-moderkort med en r7-1700 så fick jag nedanstående svar. Det innehåller en del viktig info och en hel del bra tips i länkarna. Using faster ram should improve overall Ryzen performance, but i cannot promise how much it will improve performance as it will vary depending on application and system usage. Please refer to the following AMD blog post on Tips for Building A Better Ryzen System: https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/14/tips-for-building-a-better-amd-ryzen-system Please ensure you are using the latest Ryzen Chipset drivers and the Ryzen Power Profile which can be downloaded here > https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/04/26/new-amd-ryzen-chipset-drivers-now-available… Läs hela »

JB
Medlem
JB
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Varför är Ryzen 5 1400 snabbare än Ryzen 5 1500X i AIDA64 Julia och Mandel? Sen JetStream förefaller vara ett intetsägande test, jag kan ha fel. Man borde tycka att en enkeltrådad test borde skala med processorns klocka, vilket inte sker med varken Intel eller AMD. Ett annat scenario är att det får plats i cachen och därmed ger bättre prestanda, men det stämer inte då Ryzen 5 1400 har 8+2 och Ryzen 5 1500X har 16+2. Har inte tittat på vilken BIOS som används mellan testerna, vilket kan vara en orsak även om det inte borde göra så mycket.… Läs hela »

Medlem
Olle P

Jag håller med om slutsatsen att 1400 ligger lite i ett vakuum. En 1500X ger bättre kylare och dubbelt så mycket L3 cache för endast 300kr.
Däremot känns 1600 som ett ofta bättre alternativ än 1600X, eftersom den sistnämnda saknar kylare. Skillnaden i standard klockfrekvens känns irrelevant eftersom man ändå överklockar till samma nivå.

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Ja, överklockar man så borde det inte ha någon större betydelse, under förutsättning att 1600X då inte har en annan binning. Den borde ju då kunna klockas (aningen) högre.
Kör man däremot stock så borde 1600X vara bättre överlag även i spel som hanterar flera trådar dåligt.