Asus ROG Zephyrus - Mjukvara

Laptop och notebooks överlag är ju nästintill ökända för att vara fullsmetade med förinstallerade program och mjukvaror från tillverkaren. Något som oftast tas emot negativt av konsumenten men det är inte alltid bara dåliga grejer som medföljer. Därför tittar vi alltid närmare på vilka mjukvaror som medföljer Zephyrus.

Asus ROG Zephyrus levereras med Windows 10 Home förinstallerat och en rad andra program från tillverkaren. Nedan följer en lista över de mjukvaror som kom förinstallerade i vårt testexemplar av ROG Zephyrus.

Förinstallerade program

Asus Giftbox
Asus Live Update
Asus Sonic Suite
Asus USB Charger Plus
GameFirst IV
MyAsus
ROG Aura
ROG GameVisual
ROG Gaming Center
WPS OFFICE for Asus
WinFlash
XSplit Gamecaster

Det minst upphetsande av de medföljande programmen var Asus Giftbox som poppar upp lite då och då och vill veta vad du har för intressen och vill rekommendera olika appar som passar dig. Ska man verkligen behöva få reklamappar förinstallerade på en maskin som kostar över 30 000 kronor? I vår mening är det inte acceptabelt.

Till vår förvåning får vi inte någon testversion av ett antivirus-program förinstallerat. De brukar älska att ge notifieringar men i vårt fall klarar vi oss från tjatiga notifikationer i detta avseendet.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Johan PetterssonPelle Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
svolter
Medlem
svolter

Gällande ljudnivå så nämn gärna tydligt hur tyst en dator är. Att den låter vid full belastning är en sak men det finns fler tillfällen då en dator används. Är den subjektivt helt tyst när den inte används eller vid lätt använding (typ går att använda på ett möte, i en lektionssal) ? Hur ändras ljudbilden? Något som surrar svagt hela tiden kan hjärnan filtera bort automatiskt. Men om fläkten nästar stannar (datorn blir ljudlös) till att dra igång då och då är något man uppfattar man hela tiden och kan vara rätt så störande.