Fractal Design Define C - Insidan

Tittar vi in bakom sidopanelerna så möts vi av en väldigt öppen design med två tydliga värme zoner. Där övre delen är öppen och luftig för att dina komponenter ska få så bra luftflöde och utrymme som möjligt. Tanken med detta är säkert också att om du köper modellen med fönster så ska du slippa se mer kablar än va du behöver och ge ett så rent utseende som möjligt.

I den nedre delen så hittar vi nätaggregatets plats samt buren som kan hålla två hårddiskar. Du kan själv välja vilket håll du vill att nätaggregatet ska ta sin luft ifrån, detta genom att Fractal Design har ett fläktfilter i botten men har även perforerat avdelar på ett diskret sätt så att nätaggregatet kan ta luft från chassits övre del.

Kabeldragning

Kollar vi vidare på chassits baksida så kan vi se att Fractal Design även tänkt på hur du lättast ska dra kablarna. De har i fronten skapat lite mer utrymme genom att bocka moderkortsplåten, och här har man även placerat tre stycken kardborreband så kablarna håller sig på sin plats även när sidopanelen är av. Fractal har även placerat ut en bra uppsättning med platser för att dra fast sladdar med dem inkluderade buntbanden. Detta underlättar otroligt mycket när sidopanelen skall på.

Tittar vi vidare på där kablarna dras igenom till komponentsidan så hittar vi fyra gummerade hål, två på långsidan mot fronten och två i toppen ovanför moderkortet. Nedanför moderkortet hittar vi ytterligare två stycken hål för kabeldragning. Alla dessa är bra placerade för att få till en snygg dragning av så väl strömkablar som för inkoppling av frontpanelen.

Lagringsplatser

Fem stycken är maxantalet lagringsplatser som finns i Define C och dessa är undangömda i chassits bakre och nedre delar. Tre stycken 2,5-tumsplatser hittar vi på en metallskena bakom moderkortet, denna går lätt att ta bort med en tumskruv. Resterande två platserna hittar vi framför nätaggregatet i en bur med Fractal Designs klassiska hårddiskvaggor i metall. Dessa vaggor är försedda med hål för antingen 3,5-tums eller 2,5-tumsdiskar och har även gummi där du skruvar fast hårddisken för att minska vibrationerna från mekaniska diskar.

Fractal Design har även slängt in möjligheten att ta bort den nedre buren för att möjlig göra användning av längre radiatorer i fronten vid vattenkylning och då går det att även fästa en hårddisk direkt i chassits golv om du ändå vill på in en 3,5-tums lagringsdisk i ditt bygge.

Det skall även noteras att Fractal Design inte satsat på några verktygslösa lagringsplatser så en skruvmejsel behövs, men de har inkluderat alla skruvar som du kan tänkas behöva.

Innehåll

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bewise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Helt klart ett trevligt chassit, om jag skulle köpa ett chassi i storleken atx så skulle det nog bli det där, synd att det inte finns hastighetskontroll för fläktarna, antog att det ingick.