Testresultat: NHSB - Virtualization

Det sista NHSB-testet är det vi kallar Virtualization. Det här är det överlägset tyngta testet som vi har i vår testsvit och billigare enheter tappar ofta luften totalt. Det här testet är inspelat på en Hyper-V server som kör totalt 6 stycken virtuella maskiner som dessutom har lite för lite RAM-minne (vilket gör att en del måste cachas till disk istället, vilket ökar belastningen).

Det här är också det test som har överlägset högst QD, vilket borde gynna NVMe-enheter och enterprise-enheter. NHSB-Virtualization skriver 166 GB och läser 181 GB.

intel_600p_nhsb_virtualization

Modellen på 512 GB klarar sig bra och är i klass med Seagate 600 480GB och Samsung 950 Pro 256GB. Modellen på 256 GB hamnar dock betydligt längre ner. Även här ser vi att ett större dataset gör att 256 GB modellen tappar lite mark jämfört med de snabbare SATA-enheterna.

I sista testet så måste vi ändå säga att 600p klarar sig förhållandevis bra. Så länge som SLC-cachen inte fylls så kan Intel 600p leverera bra prestanda och även under så här tung belastning så lyckas man hålla SLC-cachen dugligt ren.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gustav GagerJontekarlssonpåtaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Gillar verkligen Intel 600p, har själv en på 256GB, dock är jag lite orolig över värmeutveckligen. Vid belastning så kan den nå temperaturer upp till 93c!
Har meddelat där jag köpte ifrån och kommer säkerligen få en ny disk, för enligt dem så ska den inte bli så varm. Men vet inte.