Testresultat: Robocopy

Robocopy är ett annat test som vi kört länge och här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju stycken olika Robocopy-test. Två använder sig av stora ISO filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer.

I första testet så tar vi testfilerna från Large- och medium-testerna, och bara gör en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I nästkommande 6 tester så testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.

intel_600p_robocopy_copySekventiell överföring är inte 600ps starkaste sida och den fallar ner långt ifrån sine PCIe bröder. Det ser ut som om SLC-cachen återigen spelar en stor roll. Majoriteten av skrivningarna ser dock ut att hamna i cachen men det räcker ändå inte för att 600p ska kunna konkurrera med Samsung 850 Evo eller Crucial MX300.

Samtliga av våra skrivtester skriver mindre än 8 gigabyte och därför både båda modellerna klara av dessa tester utan problem och i de flesta tester så stämmer det. Det är dock ett test som står ut och det är medel-skriv testet. Där ser det ut som om enheten slår i taket på SLC-cachen för 256 GB-modellen. Så mycket data skrivs inte så den borde inte slå i taket, men det gör den av någon anledning. Vi gjorde testet två gånger för att vara säkra på resultatet.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gustav GagerJontekarlssonpåtaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Gillar verkligen Intel 600p, har själv en på 256GB, dock är jag lite orolig över värmeutveckligen. Vid belastning så kan den nå temperaturer upp till 93c!
Har meddelat där jag köpte ifrån och kommer säkerligen få en ny disk, för enligt dem så ska den inte bli så varm. Men vet inte.