Testresultat: NHSB - SQL Server

De första tre NHSB-testerna består av förhållandevis enkel belastning som man kan stöta på som vanlig konsument. De nästkommande två testerna är istället baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. Dessa tester är således designade att fokusera på långvarig och intensiv prestanda. Enheter som har mer overprovisioning får därför en lite extra fördel och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full jämfört med om den är helt tom.

NHSB-SQL är inspelad på en MS SQL-server som används i produktion ute i ett företags verksamhet. Det här testet borde därför ge en bra bild av vilken enhet som passar bäst för en SQL server och även en indikation på enheterna steady-state-prestanda. NHSB-SQL skriver 106,54 GB och läser 365,76 GB.
Oj Oj. Det är total utklassning här och det beror på en av de absolut största fördelarna med Xpoint. Eftersom data inte behöver raderas innan man skriver ny data så skriver 900p alltid lika fort oavsett hur mycket data som skrivits tidigare (precis som en hårddisk).

Om man kontinuerligt skriver data till en SSD så kommer den så småningom hamna i ”steady-state”. Det betyder att det inte längre finns något ledigt utrymme utan enheten måste radera data vartefter ny data ska skrivas. Det är därför som en vanlig SSD är snabbare direkt ut förpackning än om man använt den en stund. Xpoint har inte det problemet utan skriver bara ny data direkt och här ser vi resultatet. Intel Optane 900p är 4 gånger snabbare än 960 Pro.

Ja vad ska man säga? Det är total utklassning och ingen av de andra enheterna har skuggan av en chans. 900p har en medellatens på 0,14 millisekunder och närmaste konkurrent ligger på 1,73 millisekunder.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Tackar så mycket för detta bus-spännande test! Mycket trevlig läsning, måste tillstås. Har väntat på att en hårdvaru-väbbsida ska titta på U.2-versionen av 900P, då jag är väldigt intresserad av att ploppa i en sådan i min nya PC.

Med detta i åtanke hade det såklart också varit mycket intressant att fått se insidan av det där fina helgjutna 2.5″-chassit… Nå, mina Herrar, vad sägs om en liten centerfold-striptease? 😀