Överklockning

Överklockning är en viktig faktor om du vill få ut lite mer ur din investering och pressa ut ytterligare lite mer prestanda per krona. Vi gör ett grundläggande överklockningstest där vi ökar frekvenserna på minne och grafikkrets så långt som vi kan, och säkerställer att det är stabilt i ett prestandatest. Vi överklockar med MSI Afterburner och stabilitets- och skalningstestar med spelet Hitman. Senaste versionen av MSI Afterburner finns att ladda ner gratis här.

KFA2 Nvidia Geforce GTX 1070 Ti EX-SNPR White

Fabriksvärde Överklockning Procentuell OC (Boost)
Grafikkrets Bas: 1 607 MHz
Boost: 1 683 MHz
Bas: 1 807 MHz
Boost: 1 883 MHz
11,28 %
Minne 2 002 MHz
(8 008 MHz effektivt)
2 277 MHz
(9 108 MHz effektivt)
13,74 %

Prestanda vid överklockning

Summering av överklockning

KFA2-kortet vi testar är rena lotterivinsten och bjuder på de riktigt höga frekvenser, bättre än tidigare testade GTX 1070 Ti-kort. Det överklockar som mest nästan 20 megahertz mer än det tidigare högst överklockade kortet, vilket var modellen från MSI. Likt då som nu är det dock ren tur när det kommer till kisel-lotteriet, överklockningspotentialen kommer att skilja från kort till kort.

Nämnvärt är att alla testade GTX 1070 Ti har överklockat mycket bra och väldigt nära varandra. Konsumenter kan förvänta sig en överklockning på ungefär 10% i klockfrekvens och 12% i minnesfrekvens.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedJonas Klar Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonas Klar
Medlem

Var inte poängen med namnbytet till Galax att man skulle kunna använda namnet på alla marknader, när Galaxy var varumärkesskyddat inom EU, och att man därför kunde skrota KFA2-namnet?

Jag gillar vita PCB:er och komponenter, men den som försöker matcha det med ett moderkort får det lite tufft.

Anton Karmehed
Admin

Bra fråga Jonas, det är lite oklart det där faktiskt. Ska se vad KFA2 säger, tycker också det är drygt att de ska hålla på med olika namn 😛

Som du säger, svårt att matcha med moderkort. Det enklaste är väl att ta ett av de modeller med vita detaljer men det känns ju samtidigt lite half assed. 🙂