Testresultat: IOMeter

Sekventiell och slumpmässig prestanda med IOMeter

Med hjälp av IOmeter så försöker vi ta reda på en SSD:s sekventiella och slumpmässiga prestanda. De sekventiella testerna använder stora IO på 2 MB och QD1 för att försöka nå maximal teoretisk överföringshastighet. De slumpmässiga däremot är baserade på IO som är 4 KB stor och QD 1,2 och 3 (tidigare testade vi QD32). Anledningen är att majoriteten av alla överföringar sker vid väldigt låg QD. Resultatet är baserat 70 procent på QD1, 20 procent på QD2 och 10 procent på QD3.

kingston_savage_iometer_2m_read

kingston_savage_iometer_2m_writeLite överraskande så är Savage snabbare än alla de andra. Vi misstänker att det beror primärt på att vi använder väldigt stora IO men det kommer vi att gå in djupare på nästkommande sidor. Vad som är extra intressant här är att 120 GB-modellen ligger så pass högt. Det beror nog främst på att Savage använder 64 Gbit NAND och man får därför fler NAND-enheter som kan skrivas till samtidigt (och därmed högre prestanda).

kingston_savage_iometer_4k_read

kingston_savage_iometer_4k_writeGår vi istället över till slumpmässig prestanda så ser vi att Savage fortfarande presterar bra och lägger sig ungefär där vi hade förväntat oss. Den är märkbart snabbare än de TLC-baserade enheterna som vi testat den senaste tiden. Samtidigt så når den inte riktigt hela vägen upp till de nivåer som Samsungs enheter ligger på.

Annons
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid