Batteritid

Efter att ha använt flera generationer av Apples Macbook Pro-datorer skulle jag nog egentligen säga att batteritid aldrig varit deras starkaste sida. Apple har aldrig haft direkt dålig batteritid men man har nog heller aldrig imponerat. Detta är en trend som kanske föga överraskande håller i sig med flaggskeppet i Macbook Pro-familjen 2018. Med en sexkärnig Core i9-processor, massor med ramminne och en grym samt ljusstark bildskärm krävs det mycket drivkraft. Redan med första touchbar-utrustade Macbook Pro-familjen kändes det som att den faktiska batteritiden var något lägre än tidigare äldre Macbook Pros.

Du kan ladda din Macbook Pro genom vilken USB Type-C port du än vill, det finns dock ingen indikatorlampa!

Mycket bättre har det tyvärr inte blivit i år där alla prestandakomponenter fortfarande fajtas om liknande batterikapacitet. Även om T2-kretsen troligtvis kan spara in en del battericeller så är det en förhållandevis liten del i det stora hela. Medan vi inte hade möjlighet att göra några detaljerade batteritester i jämförelse med fjolårets modell är den upplevda batteritiden snarlik, vilket också cementeras av datorns specifikationer på runt 10 timmars videouppspelning.

Apples Macbook har oftast godkänd batteritid vid rendering av video tack vare effektivt optimerade videoredigeringsmjukvaran Final Cut Pro. Vid vanlig lättare användning känns dock datorn lite onödigt, strömhungrig särskilt om man använt ultraströmsnåla datorer som Microsoft Surface Book 2.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
6 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulBlueAnton KarmehedPenrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Penrik
Gäst
Penrik

NH rekommenderar en kult-e-penis för över 75000:-
(Bara det löjliga priset för lädervästen till ”leksaken” kostar 2400:-, säger allt om Apple)
Där försvann förtroendet för NH tyvärr.

Morkul
Medlem
Morkul

måste bara säga att jag blev också lite besviken på NH när de gjorde en rekommendation. Även om texten förklarar tämligen bra så kommer flera siter använda NH loggan vid försäljning och därmed inte alla läsa texten.

Sedan tycker jag det är lite väl att tappa förtroendet helt bara för detta.

Medlem

Jag har en 2018 års modell av 13″ Macbook Pro, och med Core i7 CPU, 16GB RAM och 512GB SSD rök den på över 27.000kr. Rätt fläskigt, och mer än 100% högre pris än min förra 13″ Core i7 Macbook Pro från 2011. Man kan ju diskutera både framlänges och baklänges om det är prisvärt att betala 27kkr+ för en maskin med integrerad grafik, men sammantaget kände jag att det fanns inget bättre alternativ just för mig. Apples byggkvalitet är tämligen oslagbar; precisionen i chassi och övriga komponenter är helt sjukt bra. Finns inget att anmärka på alls, där. Pekplattan… Läs hela »