Överklockning

Överklockning är en viktig faktor om du vill få ut lite mer ur din investering och pressa ut ytterligare lite mer prestanda per krona. Vi gör ett grundläggande överklockningstest där vi ökar frekvenserna på minne och grafikkrets så långt som vi kan, och säkerställer att det är stabilt i ett prestandatest. Vi överklockar med MSI Afterburner och stabilitets- och skalningstestar med spelet Hitman. Senaste versionen av MSI Afterburner finns att ladda ner gratis här.

MSI Geforce GTX 1080 Ti Lightning Z

Fabriksvärde Överklockning Procentuell OC (Boost)
Grafikkrets Bas: 1 582 MHz
Boost: 1 696 MHz
Bas: 1 657 MHz
Boost: 1 771 MHz
4,42 %
Minne 1 390 MHz
(11 120 MHz effektivt)
1 521 MHz
(12 168 MHz effektivt)
9,42 %

Prestanda vid överklockning

Summering av överklockning

De mer påkostade grafikkorten likt Lightning Z kommer ofta med handplockade grafikkretsar som håller betydligt högre frekvenser än andra kretsar och tillåter även oftast bättre överklockning. Det kan likställas med processorer som säljs med garanterade överklockningsfrekvenser. Lightning Z kommer med höga frekvenser från fabrik där det högst klockade läget Lightning bjuder på 1 721 megahertz i Boostfrekvens. Det gör det här kortet till ett av de högst klockade GTX 1080 Ti på marknaden.

Men det finns mer att hämta för den som vill och efter våra tester landade vi på en överklockning på ungefär 4 procent i boost och 9 procent i minnesfrekvens. Det är en skaplig överklockning för ett grafikkort som erbjuder redan höga frekvenser. Det finns dock mycket mer att hämta för den som vill det då det här kortet är särskilt anpassad för överklockning med flytande kväve. Vi nöjer oss dock med luftkylning och tycker att den stabila överklockningen på lite över 4 procent är acceptabel. Överklockningen ger en prestandavinst på ungefär 4 bilder per sekund mer i Hitman på upplösningen 2160p, eller lite mer än 300 poäng mer i Fire Strike Ultra.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid