Prestanda vid hård belastning

För att göra det här testet så började vi med att fylla hela enheten med data som ej går att komprimera. När det var gjort så bombarderade vi enheten med slumpmässiga skrivningar på 4 KB och en QD (queue depth) på 32. Testet pågick i hela 50 minuter och under den tiden så spelade vi in enhetens prestanda varje sekund, 3 000 sekunder är alltså 50 minuter. Om prestandan varierar för mycket (vissa operationer tar extremt lång tid jämfört med andra) så kan det märkas i form av ryck eller mikrohängningar och systemets responsivitet påverkas.

Från vänster till höger: Samsung 860 Evo 1TB, 500GB

Från vänster till höger: Samsung 850 Evo 1TB, WD Blue 3D 1TB, Crucial MX300 1TB

Den underliggande arkitekturen har inte ändrats och därför ser vi 860 Evo och 850 Evo presterar väldigt lika och har samma mönster som tidigare. Däremot så är prestandan aningen högre hos 860 Evo. Det skulle kunna bero på att den nya kontrollern är något kraftfullare än tidigare. Men det skulle också kunna bero på de nya minneskretsarna.

Om vi tittar på medelprestanda så ser vi framförallt att 860 Evo 500GB fått ett rejält uppsving jämfört med 850 Evo. Jämför istället med MX300 och WD Blue 3D så är 860 Evo i en helt annan liga. 

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Stefan AxelssonGustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Samsung har faktiskt gjort en DRAMlös SSD även om den är praktiskt taget okänd, och som heter 650.

Med 860 EVO – kan ni testa hur många P/E cykler den har?
Om den är specificerad för 2000 som 850 EVO eller om det har blivit ännu högre nu.

Stefan Axelsson
Gäst
Stefan Axelsson

Vissa värden är så låga att den röda stapeln inte syns i vissa diagram. Varför inte markera var den testade disken befinner sig? Det är så många namn att leta mellan. Ser lite klent…

Varför inte markera alla SATA-diskar med fet stil, kursiv stil eller annan färg så man vet vilka som är vilka utan att behöva kontrollera själv.