Hur öppnar jag UEFI på Asus moderkort? Går det snabbt när datorn startar är det inte alltid så enkelt att veta. Här är proceduren i ett par enkla steg.

Det finns flera olika sätt att öppna UEFI, även på Asus moderkort. Men de mest användbara standardmetoderna beskrivs här nedanför:

Manuellt

  1. Starta om datorn och tryck på Delete (Del) när UEFI-startskärmen syns. Du kan behöva trycka flera gånger för att vara säker på att datorn registrerar tangenttryckningen.

Om din tangenttryckning inte registreras i tid för att komma åt UEFI kan undersöka om du har kopplat tangentbordet till en USB 3.0- eller 3.1-port. I så fall, testa att byta USB-port till en USB 2.0, som vanligtvis är svarta istället för blå.

Ett annat tips är att först stänga av datorn helt och sedan starta den manuellt innan du trycker ner Delete, istället för att starta om datorn från Windows.

Från Windows

  1. Tryck på Startknappen i Windows och välj (eller sök efter) Inställningar (inte kontrollpanelen).
  2. Klicka på Uppdateringar och säkerhet (”Update & security”).
  3. Klicka på Återställning (”Recovery”).
  4. Under ”Avancerad uppstart” (”Advanced startup”), klicka på ”Starta om nu” (”Restart now”).
  5. Datorn kommer starta om och visa Windows återställningsmeny. Klicka på ”Felsökning” och sedan UEFI-inställningar. Klicka sedan på ”Starta om”, så kommer datorn starta om direkt in i UEFI.

CPU

Svenska Moderkortsguiden

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid